dilluns, 6 d’octubre del 2014

Què són els RSS?

Els RSS són un conjunt de formats de canals web XML utilitzats per publicar continguts com ara weblogs i podcasts i compartir informació per poder utilitzar-la a altres llocs web o programes.
El principal avantatge que cal destacar d'aquest sistema és l'agilitat de la qual precisa, ja que és possible descarregar simplement els titulars i no pas totes les imatge i altres elements web. Per poder rebre les notícies RSS, la pàgina haurà de tenir disponible el servei RSS i un lector RSS.
Un programa que faci ús d'un RSS rep el nom d'agregador i existeixen diferents tipus com per exemple: incrusats a navegadors web, widgets per a l'escriptori, en programes de correu electrònic i en webs i programes dedicats.

Aquestes inicials fan referència a diferents acrònims com Really Simple Syndication (RSS 2.0), RDF Site Summary (RSS 0.9 i 1.0) o Rich Site Summary (RSS 0.91).


A continuació us mostraré l’icona que representa aquest concepte d’RSS:
Icona RSS

Per finalitzar aquí deixo un breu vídeo on amplia la informació sobre què són els RSS i el seu funcionament. Espero que us agradi i sigui d'ajuda!


FONT: Viquipèdia, Youtube, Apunts de classe

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada