divendres, 19 de desembre del 2014

BookTrailer

El booktrailer és una de les últimes tendències actuals per promocionar una novel·la. Aquest mètode consisteix en realitzar un vídeo de curta durada, o teaser, similar als tràilers cinematogràfics que promocionen pel·lícules o sèries de televisió. El booktrailer posa de manifest, a través de música, imatges fixes, seqüències gravades, efectes, etc., els aspectes més atractius d'un llibre per tal de captar l'atenció dels lectors.

Suggereix els esdeveniments de la història, però sense revelar la trama. La seva funció és incitar a la lectura. Vàlid, no sols per a llibres de ficció, un booktrailer és una eina molt eficaç per a tots els gèneres literaris, des de la poesia, l'assaig, biografies, etc. Un producte magnífic per a editorials i autors, també per a obres autopublicades. Com fou el nostres cas, ja que a l'assignatura de GTIC se'ns va demanar que per grups duguéssim a terme un booktrailer sobre un llibre de lliure elecció.

El meu grup, format per l'Andrea Finestres, el Marc Cuenca i una servidora, vàrem triar, primerament, el llibre titulat "¿Quién se ha llevado mi queso?", malgrat aquesta elecció, finalment vam decidir canviar el llibre degut a la dificultat que suposava la gravació d'escenes realitzades per ratolins, així que se'ns va ocórrer triar el llibre de "La Celestina". Després de diferents assajos, elecció de vestuari, d'escenaris, entre d'altres, el resultat fou molt gratificant per a nosaltres mateixos, ja que mai a la vida hauríem arribat a pensar que haguéssim sigut capaços de realitzar quelcom igual. Haig de reconèixer que ens vam fer un tip de riure gravant les diferents seqüències i que podrien haver estat millor, però tot i així, personalment, crec que vam fer un bon treball, essent la primera vegada que fèiem alguna cosa semblant. 

Per a que vosaltres mateixos pogueu jutjar el resultat, a continuació adjuntaré el vídeo del nostre BookTrailer. Espero que en gaudiu i no rigueu massa! 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada