dijous, 16 d’octubre del 2014

"Vídeo y educación"

A la sessió d'avui de l'assignatura de GTIC hem estat parlant sobre el llibre titulat "Vídeo y educación", concretament del capítol 1. Aquest llibre tracta sobre la importància del vídeo dins del procés d'ensenyament i aprenentatge i d'aquesta manera parla de les pautes metodològiques a seguir per a la elaboració d'un vídeo educatiu.

El nou home es refereix a l'hemisferi dret i l'hemisferi esquerre del nostre cervell. Cal dir que l'hemisferi dret és aquell que controla la part esquerre del nostre cos. S'encarrega de les funcions de reconeixement immediat de cares, la distinció i record de les formes, la discriminació d'acords musicals, la reconstrucció mental de conjunts a partir dels seus fragments... en general de les funcions espaials no verbals. Té més sensibilitat pels aspectes acústics i controla les dimensions artístiques, simbòliques, holístiques, espaials i musicals.
D'altra banda, l'hemisferi esquerre és aquell que controla la part dreta del nostre cos. S'encarrega de les funcions de lectura, escriptura, càlcul, aritmètica, classificació, lògica, entre d'altres. Té més sensibilitat pels aspectes visuals, fa el desenvolupament lineal, lógic, racional del pensament, fa operacions d'anàlisi i de sintàxi, etc.
En definitiva, l'hemisferi dret és la part creativa mentre que l'esquerre és la part racional.

Com ja he dit anteriorment, a classe hem comentat el primer capítol, el qual tracta sobre el llenguatge audiovisual i el canvi del nou home, és a dir, el canvi de predomino de la part dreta sobre l'esquerre. Aquest fet és donat per la conseqüència de l'arribada de les noves tecnologies.

A continuació compartiré un link en el qual podreu trobar el llibre per fer-ne una lectura i pugueu conèixer els seus continguts més profundament:



Fotografia extreta de fpcee.blanquerna.url.edu



FONT: Apunts de classe

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada