dilluns, 5 de gener del 2015

Blogs, blogosfera i usos educatius dels blogs

Un blog és un espai web que recopila cronològicament textos o articles d'un o diversos autors, apareixent primer el més recent. Habitualment, a cada article, els lectors poden escriure els seus comentaris i l'autor respondre a aquests, de manera que sigui possible establir un diàleg.
L'ús o temàtica de cada blog és particular, hi ha blogs de caire personal, altres periodístics, empresarial o corporatiu, tecnològic, educatiu, entre d'altres.

A continuació us mostraré un vídeo tutorial on podreu aprendre a crear un blog de manera professional: D'altra


D'altra banda, la blogosfera també coneguda com a món de blogs o univers de blogs, és la comunitat o xarxa social d'un grup de blogs i els seus bloguers. Gràcies a característiques com els canals web, els comentaris i els enllaços, alguns blogs poden connectar-se més o menys densament entre ells a partir de la mútua lectura, participació i referència dels seus autors, generant així en conjunt una cultura pròpia. Hom es refereix també a la comunitat al voltant de tots els blogs existents a Internet com a la blogosfera.

Usos educatius del blog

Cada vegada és més comú la utilització de blogs i també entre les aules, alguns dels motius pels quals crec que és óptim el seu ús són els següents:

  • Cercar i recollir experiències d'altres centres
  • Compartir recursos i experiències amb altres docents
  • Elaborar un dietari d'aula, de manera que així cada professor pugui saber què s'ha treballat anteriorment i després de la seva sessió, amb la intenció d'aprofitar recursos, idees, etc.
  • Recollir els protocols interns de funcionament del centre
  • Intercanviar resultats, informacions, entre d'altres, dels projectes d'investigació


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada