dilluns, 5 de gener del 2015

Presentacions a l'educació

Actualment quan ens plantegem l'ús educatiu de les aplicacions de la web 2.0 i, per tant, de les presentacions, sempre ens trobem amb un interessant dilema: podem com a docent produir-les i mostrar-les als alumnes, o bé, amb el resultat més enriquidor, podem instar als nostres alumnes a que siguin ells qui les produeixin i les mostrin ells mateixos com a activitat escolar. 

L'ús de presentacions a les sessions educatives pot contenir diferents propòsits:

  • Suscitar i motivar l'interès per un tema e concret
  • Desenvolupar i exemplificar continguts
  • Introduir un tema
  • Contrastar idees
  • Introduir i fomentar el debat sobre un tema
  • Ampliar informació sobre algun contingut en concret

Alguns suggerencia per a l'ús de les presentacions a l'educació podria ser suggerir als nostres alumnes que crein ells mateixos, ja sigui individualment o en grup, una presentació per tal d'exposar davant del grup-classe. D'aquesta manera també estem fomentant l'expressió oral i el fet de parlar en públic.
Amb aquesta activitat estem també fomentant i millorant altament les relacions socials dels nostres alumnes. Una activitat de gran valor per a les assignatures lingüístiques serà narar una història i conte a través d'una presentació de Google, això els servirà per a dur a la pràctica les exposicions argumentatives o descriptives.

Per finalitzar, cal recordar que sempre que ens plantegem una activitat amb una eina de la web 2.0 no hem de plantejar-nos l'ús d'aquesta eina com a objectiu final, sinó sempre com a medi per aconseguir o facilitar l'objectiu curricular.

Imatge extreta de www.arnedo.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada