divendres, 7 de novembre del 2014

Què és el llenguatge?

El llenguatge és el sistema o mitjà a través del qual se'ns permet comunicar les nostres idees i sentiments, ja sigui a través de la parla, l'escriptura o bé altres signes covencionals, podent utilitzar tots els sentits per comunicar.
És més que un mitjà de comunicació perquè gràcies a ell podem referir-nos a allò que ens envolta perquè redueix el món a grups organitzats limitats.

Existeixen diferents elements que ajuden a descriure la definició del llenguatge i són els següents:

  • El llenguatge i l'organització de l'entorn
Converteix els "objectes" que són il·limitats en grups limitats.
  • El llenguatge i el pensament 
El primer any de vida del llenguatge no necessita el pensament més endavant, llenguatge i pensament seran bidireccionals. Units, l'individu podrà arribar a tenir una conversa interna.
  • El llenguatge i la memòria
Accedir a una paraula és obrir un món; una imatge guardada a la memòria ajuda a mantenir un llenguatge; és el suport bàsic de la nostra història.
  • El llenguatge i l'autoexpressió
L'autoexpressió, com ja indica el seu propi nom, ens ajuda i ens permet expressar-nos, comunicar-nos.


El llenguatge com a facultat humana

El llenguatge té un do universal dels humans el qual es refereix a què cada individu posseeix aquest do o facultat pel fet de ser humà. Aquesta facultat fa possible l'aprenentatge lingüístic, ja que per herència, l'individu posseeix l'aprenentatge del llenguatge. LAD fa que l'individu entengui un missatge i pugui generar de nous. Marca els límits dels tipus de llengües que es poden adquirir; es concreta en una "llengua".


Fotografia extreta de www.psicodiagnosis.cat


FONT: Apunts de classe

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada